Vejledning strygestof

Stoftyper: Denne type vinyl (strygestof) kan bruges til både faste stoffer og strækstoffer. Strygestoffet kan bruges på stort set alle stoffer, der kan tåle relativ høj varme/kontakt med varmt strygejern. Vinylen er ØkoTex certificeret og indeholder ikke PVC.

Forberedelse: Det er vigtigt at du vasker stoffet inden vinylen påstryges, da strygestoffet ikke krymper i vask sammen med stoffet hvis det er uvasket. Vinylen kan også påføres købt tøj, men sørg også her for at vaske tøjet først.

Vask: Tøj/stof hvor er der er påført vinyl, kan vaskes ved op til 60 grader. Vend altid vrangen ud på tøjet, da det slider mindre på vinylen under vask. Materialet kan også tåle tørretumbling, men husk igen at vende vrangen ud.

Der skal stryges på den side, hvor der er klar ”plastik”. Er du i tvivl, kan du altid prøve at skille de to lag fra hinanden i et lille hjørne. OBS. ved refleks strygestof kan der være et ekstra lag plastik på den side der skal ned mod stoffet. Dette skal fjernes før det stryges på stoffet.

1: Dæk motivet med et viskestykke eller bagepapir. Indstil strygejernet på Bomuld (middel varme) og hold strygejernet på motivet (på klædet/bagepapiret). Hold strygejernet stille… Ikke noget med voldsomme strygebevægelser! Vinylen fæstner til stoffet efter ca. 20 sekunder. Let strygejernet og se efter, om vinylen sidder fast til stoffet. Ved de tynde strygestoffer (basis, neon, metallic…) skal man kunne se stoffets struktur i strygestoffet, når det har fået nok. Stryg aldrig for længe, da vinylen så risikerer at smelte og det er ikke pænt.

2:Når stoffet er kølet af, fjernes beskyttelsesfolien. Gør det forsigtigt, i tilfælde af, at du har strøget for lidt nogle steder.

3:Stryg nu bagsiden af stoffet hvor motivet sidder, for at fiksere vinylen uden at risikere at skade det.

OBS.: det kan være forskelligt hvor lang tid de forskellige farver/typer har brug for at fæstne, så prøv dig frem -og hellere stryg for lidt end for meget, så du undgår at smelte strygestoffet ned i stoffet. Du kan altid stryge mere.